[CAT] COMUNICAT: EN CONTRA DE LA REPRESSIÓ, LA VIOLÈNCIA POLICIAL I L’ÚS DE LES BALES DE GOMA A CATALUNYA

Manifestem el nostre rebuig a les brutals accions repressives i de violència policial viscudes el passat 1 d’octubre a Catalunya, les forces de seguretat estatals van actuar de forma desproporcionada reprimint innecessàriament als ciutadans pacífics.

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha informat que ja són 893 els ferits i contusionats en les càrregues ocasionades per Guàrdia Civil i Policia Nacional, entre ells, dues persones impactades per bala de goma; una de les quals ha estat intervinguda d’urgència per ferida greu a l’ull dret a l’Hospital de Sant Pau.

Considerem inacceptable que qualsevol cos de les forces de seguretat, siguin estatals o autonòmiques (Guàrdia Civil, Policia Nacional, Mossos d’Esquadra o Policies Locals), faci ús d’aquestes armes i utilitzi les bales de goma indiscriminadament, en primer lloc, per estar prohibides pel Parlament a tot el territori de Catalunya des del maig de 2014, i en segon terme per estar catalogades com potencialment letals i incontrolables.

D’altra banda, i sense que perillés la integritat dels agents, van obviar-se els protocols policials establerts a l’hora de fer-les servir, tals com: avís d’actuació, distància de seguretat, apuntar a terra originant rebot i no a les persones, etc.

Pensem que en cap cas hi havia justificació per utilitzar la violència contra els ciutadans pacífics, que exerceixen els seus drets fonamentals i molt menys disparar per dissuadir-los. Recordar que aquestes armes usades per les forces policials van provocar la pèrdua de la visió d’un ull a set persones, només a Catalunya entre els anys 2009 i 2012.

Per això, condemnem i rebutgem la seva utilització contra els ciutadans i exigim la identificació dels responsables i la seva corresponent sanció. I demanem que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil es retirin del territori català i que les bales de goma es prohibeixin a tot l’estat espanyol donada la seva letalitat i aleatorietat en la seva trajectòria.

Des de la Plataforma Ojocontuojo, donem ànims i suport a totes les víctimes de la repressió i encoratgem especialment a les víctimes de bales de goma a emprendre accions legals contra la violència indiscriminada i la vulneració de drets.

Igualment i sumant-nos a altres entitats, farem Xarxa Solidària per tal que les víctimes no quedin desvalgudes i els agents impunes.

Per fer visible aquesta Solidaritat amb els afectats, denunciar la violència policial i demanar la prohibició total de les Bales de Goma, tornem a engegar la Campanya Ojocontuojo i demanem a tota la ciutadania una foto amb pegat a l’ull i que ens la faci arribar a:

email-logo
ojocontuojo@hotmail.es
Round_button
@ojo_contuojo
Facebook_Home_logo_old.svg
ojocontuojo2012

 Ojocontuojo

#StopBalesdeGoma #StopViolenciaPolicial