La vara de mesurar de la “justícia”, és defectuosa? #desnonamentclot

E S T E R  Q U I N T A N A

Sembla que hi ha una doble vara de mesurar la justícia dins la nostra societat, segons el cas i les persones a qui toqui, si les persones no són importants, o sigui pertanyen a la massa del poble, els càrrecs i imputacions per presumptes delictes es maximitzen i els nostres drets es veuen encara més reprimits i nosaltres represaliades, gràcies a les reformes del Codi Penal i la Llei de “Seguretat Ciutadana” imposades pel govern.

Als jutjats de Barcelona ha arribat l’acció de suport a una parella del Clot amb tres fills menors d’edat,  per impedir el seu desnonament, el juliol de 2011. La parella s’enfronta a una pena de dos anys i tres mesos de presó, que els reclama la Generalitat, com a acusació particular, per un delicte d’atemptat a l’autoritat. Des de la fiscalia, en canvi, els demanen una multa de 240 euros per una falta. Per als tres activistes que donaven suport penes de 3 i 4 anys de presó.

En comptes, si els acusats són persones inherents al sistema que governa, poden abusar de l’autoritat i de la força confiada a ells per a la gestió, defensa i seguretat ciutadana, afegint al seu comportament una manca d’ètica i moral insalvable, que es veu reflectida cada dia als canals d’informació que tenim. És possible que la vara de mesurar de la “justícia”, sigui defectuosa?

Pot ser, ja ho pensàveu! I no parlo només per l’experiència pròpia. Com s’entén? Gent sense casa, cases sense gent!! Solidaritat i esperança esmicolades…. Bancs Rescatats però gent preferentment empobrida. Sanitat privatitzada, Pensions no assegurades!! No us preocupeu que els pensionistes podem contractar una mútua privada i un pla de pensions després d’haver cotitzat durant tota la vida. Precarietat laboral, no tenim, la ministra diu que hem apujat els contractes indefinits de feina… A quin àmbit? Algú ho sap? I així podríem seguir amb la llista.

He escoltat al Conseller d’Interior, Jordi Jané, en declaracions avui als mitjans per altres qüestions, dir que li agrada més la societat del civisme i el respecte, doncs que esperem per donar exemplaritat?

Ningú vol que persones innocents vagin a presó, oi Conseller? #desnonamentclot

VÍDEO: Comença el judici contra els desnonats del Clot enmig d’actes de suport


La Generalitat demana l’ingrés a presó d’un matrimoni que es va oposar a un desnonament

L’acusació s’amplia a tres veïnes solidàries que es van concentrar al portal de la finca. Els fets van passar el 25 de juliol de 2011 al carrer Andrade del barri del Clot de Barcelona
Els fets van pasar al número 22 del carrer Andrade del barri del Clot de Barcelona i el judici se celebrarà els dies 14 i 15 de desembre d’enguany. Albert Garcia

Els serveis jurídics de la Generalitat de Catalunya demanen penes de fins a cinc anys i tres mesos de presó per a cinc persones que es van oposar a un desnonament executat per la Brigada Mòbil dels Mossos el 25 de juliol de 2011. Els fets van passar al número 22 del carrer Andrade del barri del Clot de Barcelona i el judici se celebrarà els dies 14 i 15 de desembre d’enguany. Els serveis jurídics de l’administració autonòmica, a càrrec del departament d’Interior –que comanda Jordi Jané– reclamen que l’Eliseu i la Verònica, un matrimoni de 63 i 59 anys respectivament, ingressin a la presó durant un període d’entre dos anys i dos anys i tres mesos, sota l’acusació d’un presumpte delicte d’atemptat contra l’autoritat. Per a tres veïnes que es van concentrar a la porta de la finca sol·liciten penes encara superiors, en una forquilla d’entre quatre i cinc anys i tres mesos de presó.

…..

Una manifestació reclama la retirada dels càrrecs contra la parella i les veïnes encausades per un desnonament al Clot

Els carrers del barri del Clot (Barcelona) s’han tornat a omplir de solidaritat i de crits reclamant el dret a l’habitatge. 300 persones es van manifestar dilluns al vespre per mostrar la seva solidaritat amb les cinc persones encausades per intentar aturar un desnonament al número 22 del carrer d’Andrade el juliol del 2011. Es tracta del matrimoni que residia al pis i de tres activistes que van intentar, sense èxit, aturar el desnonament. Els serveis jurídics de la Generalitat de Catalunya demanen que ingressin a la presó durant un període d’entre dos anys i dos anys i tres mesos, sota l’acusació d’un presumpte delicte d’atemptat contra l’autoritat. Per a tres veïnes que es van concentrar a la porta de la finca sol·liciten penes encara superiors, en una forquilla d’entre quatre anys i cinc anys i tres mesos de presó. El judici se celebrarà els propers 14 i 15 de desembre.

 

“És injust que després de tot el que hem viscut, ara ens vulguin empresonar. No han d’empresonar ningú per ajudar una família que ho estava passant malament”, comentava el matrimoni minuts abans de començar la marxa. En qualsevol cas, han volgut deixar clar el seu agraïment a totes les persones “que estan aquí avui i ens han ajudat”. Després de recórrer els carrers del barri, les manifestants han tallat el transit del carrer Aragó a l’altura del carrer Corunya, per enfilar més tard cap a la plaça del Mercat del Clot.

….

La parella denunciada per resistir al seu propi desnonament torna a rebre el suport veïnal

La Generalitat demana dos anys i tres mesos de presó a dos veïns del Clot que van ser desnonats fa cinc anys

Una concentració s’ha tornat a reunir sota el balcó a on no van poder evitar que els Mossos fessin fora la família de casa

Manifestació;Desnonament Clot; Eliseo; Veronica
Verónica Loká i Eliseo Loyé abans de l’inici de la manifestació ©SANDRA LÁZARO

El 25 de juliol del 2011, en el moment àlgid del 15-M, una concentració d’unes 300 persones al barri del Clot de Barcelona intentava impedir el desnonament de Verónica Loká i Eliseo Loyé i els seus tres fills. Portaven 26 anys vivint de lloguer en un pis del número 22 del carrer Andrade. A diferència d’altres casos que començaven a sortir a la llum en aquell moment, ells sí que estaven al dia del pagament de les quotes, però no podien fer front a la pujada del preu que els reclamava el propietari. Tot i la concentració per evitar que els fessin fora de casa, un gran desplegament de Mossos va carregar contra els manifestants i van entrar a la casa pel balcó.

El dimecres aniran a judici per la resistència al seu propi desnonament, així com tres persones més que van participar de la concentració de suport.

….

más INFO

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.