Espadaler va condecorar el sotsinspector acusat per les lesions a Ester Quintana

La medalla de bronze al mèrit policial fou entregada a Eduardo Casas durant la cerimònia del Dia de les Esquadres de l’any 2014, en presència d’Artur Mas i quan feia dotze mesos que havia estat imputat pel jutge instructor

Jesús Rodríguez28/04/2016 – LA DIRECTA

El sotsinspector Eduardo Casas a la porta del Palau de la Generalitat com a responsable de la unitat ARRO Barcelona / Albert Khun

 

“Demano disculpes i perdó a qui els Mossos hagin pogut causar algun perjudici. També als seus familiars i amics, des d’un profund dolor solidari”, va manifestar Josep Lluís Trapero, comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, durant la cerimònia del Dia de les Esquadres celebrada a l’Auditori de Barcelona el 27 d’abril de 2014. Va ser el missatge oficial d’una diada marcada per les recents morts de Juan Andrés Benítez i Alfons Bayard en mans d’agents del cos. En paral·lel a això, però, i de manera molt discreta, es va actuar en sentit contrari.

En el decret de concessió signat el 22 d’abril de 2014 s’afirmava que la feina de Casas “contribueix a mantenir davant la ciutadania el prestigi i la bona imatge” dels Mossos d’Esquadra

Segons documentació del Departament d’Interior a la qual la Directa ha tingut accés, el sotsinspector de la Brigada Mòbil Eduardo Casas Pascual, imputat per les greus lesions a Ester Quintana, va ser condecorat per Ramon Espadaler en el marc d’aquella mateixa cerimònia. Li van concedir la medalla de bronze al mèrit policial amb distintiu blau per “la destacada trajectòria professional” i per haver demostrat “una gran professionalitat, dedicació i compromís en l’exercici de les seves funcions”.

Li van concedir la medalla de bronze al mèrit policial amb distintiu blau per “la destacada trajectòria professional” i per haver demostrat “una gran professionalitat, dedicació i compromís en l’exercici de les seves funcions”.

Segons Espadaler, la trajectòria del sotsinspector era creditora “d’una reconeixença especial” i en el decret de concessió signat el 22 d’abril de 2014 s’afirmava que la feina de Casas “contribueix a mantenir davant la ciutadania el prestigi i la bona imatge” dels Mossos d’Esquadra. L’acte va ser presidit per Artur Mas, dotze mesos després que el jutge d’instrucció hagués imputat el sotsinspector i un escopeter com a principals sospitosos de provocar les ferides que van mutilar a Ester Quintana.

La Fiscalia demana dos anys de presó i quatre d’inhabilitació per Eduardo Casas com a presumpte autor d’un delicte de lesions per imprudència greu, l’acusació particular incrementa aquesta petició fins als nou anys de presó i la inhabilitació especial per a l’exercici de la professió de policia per un delicte de lesions doloses amb pèrdua de membre principal. El judici s’ha celebrat al llarg de les tres últimes setmanes i la sentència es podria conèixer en el termini d’un mes.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .