La Generalitat indemnitza Nicola Tanno víctima d’una bala de goma, amb 200.000 euros

El conseller d’Interior, Jordi Jané, li envia una carta on demana “disculpes per les lesions sofertes”

Jesús Rodríguez – LADIRECTA

 

Nicola Tanno va perdre un ull per l’impacte d’una bala de goma disparada pels Mossos d’Esquadra la nit del 12 de juliol de 2010 a la plaça Espanya de Barcelona, durant la festa per la victòria de la selecció espanyola al Mundial de Sud-Àfrica. Aleshores, el conseller d’Interior era Joan Saura i la versió oficial dels fets sempre va negar la responsabilitat policial de les ferides. Ara, s’ha demostrat que les comunicacions oficials en relació amb aquells fets eren falses. L’actual Conselleria d’Interior, dirigida per Jordi Jané, ha reconegut l’autoria policial i ha indemnitzat Nicola Tanno amb 200.000 euros, segons ha informat el jove d’origen italià en un comunicat. Jané ha enviat una carta a Tanno on li demana “disculpes per les lesions sofertes” i afegeix que té “la seguretat” que “malgrat l’acord que finalment s’ha tancat, mai no es podran reparar totalment els perjudicis que se li han causat”.

La indemnització arriba cinc mesos després que el jutge d’instrucció número 27 de Barcelona, Francisco Javier Paulí, ordenés que es dipositessin els diners al compte bancari del jutjat. Nicola Tanno és la segona víctima de bala de goma indemnitzada per la Generalitat, després que, el mes de setembre passat, la veïna de la Verneda Ester Quintana fos rescabalada amb 260.931 euros.

Malgrat tot, Tanno denuncia que “no s’han fet passos endavant en la identificació dels autors materials de l’agressió” i considera “lamentable que tant en aquest com en altres casos similars els policies responsables no acabin pagant per les seves responsabilitats”.

L’any 2010, després de perdre l’ull, Nicola i la seva companya van ser els principals impulsors de l’associació Stop Bales de Goma, una de les entitats que va aconseguir la il·legalització d’aquests projectils a Catalunya, a través d’una resolució històrica votada per la majoria del Parlament.

 https://i1.wp.com/images.ara.cat/societat/Bales-Goma-Nicola-Tanno-ACN_ARAIMA20130719_0172_57.jpg

NOTÍCIES RELACIONADES

L’asseguradora del Govern paga 200.000 euros a un altre ferit per una bala de goma – ENRIC BORRÀS – ARA.CAT

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .