Josep Lluís Trapero, cap dels Mossos d’Esquadra, assumeix l’autoria policial de la lesió a Ester Quintana

El comissari en cap de la policia autonòmica reconeix per primera vegada que “no hi ha cap altra explicació que no sigui que va ser el cos policial” qui va rebentar l’ull a la manifestant

Jesús Rodríguez  – LA DIRECTA

 

La rectificació de Josep Lluís Trapero d'aquest matí a RAC1 posa punt final a tres anys de versions falses difoses pel Departament d'Interior
La rectificació de Josep Lluís Trapero d’aquest matí a RAC1 posa punt final a tres anys de versions falses difoses pel Departament d’Interior

Fa 72 hores es complia el tercer aniversari de la vaga general del 14 de novembre de 2012. Aquell dia, Ester Quintana va perdre un ull per l’impacte d’una bala de goma disparada pels Mossos d’Esquadra, segons va confirmar la metge forense i com consta als informes de la fiscalia i del jutjat d’instrucció número 11 de Barcelona. El conseller Felip Puig ho va negar per activa i per passiva i el director general de la policia, Manel Prat, va prometre que dimitiria si es demostrava que l’origen de la lesió era una bala de goma. Prat va deixar el càrrec el 27 de maig de 2014, mentre s’estava desallotjant Can Vies, i ara és el responsable de comunicació i màrqueting de la cadena de supermercats Bon Preu.

“Crec que en aquell moment el cos va córrer molt; vam errar, ens vam equivocar, vam donar una informació que no era bona; jo crec que no havíem estat freds per analitzar bé les coses”, ha dit Trapero

Coincidint amb el tercer aniversari dels fets, Felip Puig –en declaracions a Catalunya Ràdio– va demanar perdó a Ester Quintana, tot i matisar que ho feia “des d’un punt de vista personal”. L’últim responsable de la policia, que fins ara no havia parlat, és Josep Lluís Trapero. En resposta a una pregunta de Jordi Basté durant el programa de ràdio El Món a RAC1, el comissari en cap de la policia autonòmica ha reconegut, aquest dimarts al matí, que “no hi ha cap altra explicació que no sigui que va ser el cos policial”. La rectificació de Trapero posa punt final a tres anys de versions falses difoses pel Departament d’Interior.

El cap dels Mossos ha virat 180 graus en relació amb la postura mantinguda fins ara i ha entonat el mea culpa: “Vam actuar amb una certa manca de rigor en algun punt, potser també pressionats per la immediatesa. El polític sempre vol la informació perquè ha de donar comptes i, de vegades, el professional ha de tenir la temprança de dir que no té aquesta informació preparada”. I ha explicat així: “Crec que en aquell moment el cos va córrer molt; vam errar, ens vam equivocar, vam donar una informació que no era bona i, quan la vam tornar a donar, tampoc no era bona perquè jo crec que no havíem estat freds per analitzar bé les coses”.

El responsable de la policia catalana ha volgut exculpar els agents imputats pel cas: “Això no vol dir que els mossos siguin culpables i se’ls hagi de condemnar a no sé quan”

En relació amb el conseller, ha mostrat certa condescendència i ha dit: “Jo crec que Felip Puig –i em sap greu– es va fer seva aquella informació poc contrastada i ho va pagar políticament”. Però ha volgut tancar la polèmica en relació amb els Mossos d’Esquadra: “Ha de ser el punt final perquè el cos ha reconegut que la informació no era precisa, tot i que no estem en disposició de dir que va ser una pilota de goma perquè no ho podem provar i perquè tenim indicis per pensar que no va ser una pilota de goma, però no estem en disposició de dir amb què va ser. Però sí que estem dient que no hi ha cap altra explicació que no sigui que va ser el cos policial”.

Per últim, però, ha volgut blindar el futur de l’inspector i l’escopeter imputats pel tret a Quintana amb la següent declaració: “Això no vol dir que els mossos siguin culpables i se’ls hagi de condemnar a no sé quan. És que jo, això, tampoc ho accepto. Evidentment, acceptaré les resolucions judicials i les sentències, parlo des d’un punt de vista més intel·lectual”.

Notícies relacionades

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .