Jordi Jané: “Si sorgeixen noves proves que l’autoria dels fets en el cas Quintana ha canviat, no amagarem el cap sota l’ala”

El conseller d’Interior defensa a TV3 els seus antecessors al càrrec i assegura que “sempre han dit el que els han traslladat” els responsables de la investigació.

El conseller d’Interior, Jordi Jané, durant una entrevista a ‘Els matins’ de TV3

Jané ha defensat els seus antecessors al càrrec – Felip Puig i Ramon Espadaler– i ha assegura que “sempre han dit el que els han traslladat” els responsables de la investigació.

El conseller d’Interior, Jordi Jané, assegura que “si sorgeixen noves proves que l’autoria dels fets en el cas Quintana ha canviat, no amagarem el cap sota l’ala. Les declaracions de Jané arriben 10 dies després que l’advocada d’un dels mossos admetés que Ester Quintana va perdre l’ull per “una arma policial” durant la vaga general del 14 de novembre del 2012.

En una entrevista a ‘Els matins de TV3’, Jané ha defensat els seus antecessors al càrrec – Felip Puig i Ramon Espadaler– i ha assegura que “sempre han dit el que els han traslladat” els responsables de la investigació.

Tanmateix, ha recordat que el cas “ja està judicialitzat” i “hi ha una investigació en curs que està aportant noves dades”. En aquest sentit, ha assegurat màxima col·laboració” per part del Govern, ja que, segons ha afirmat, és el “principal” interessat en què s’esclareixin els fets.

El cas Quintana va causar la dimissió del llavors director general dels Mossos, Manel Prat, que havia defensat que les ferides les havia causat un objecte que no tenia res a veure amb el dispositiu policial. L’exconseller d’Interior Felip Puig va mantenir la mateixa versió, i el seu successor, Ramon Espadaler, va insistir que no s’havien disparat bales de goma el 14 de novembre de 2012.

http://www.ara.cat/politica/Jordi_Jane-conseller_d-Interior_0_1397260332.html

“El terrorisme internacional no entén de fronteres”

Jané ha exigit col·laboració als cossos de seguretat espanyols en matèria de lluita antijihadista i ha llançat una advertència: “el terrorisme internacional no entén de fronteres. Per tant, els cossos han d’estar units”. “Seria molt greu que no compartíssim dades”, ha subratllat. En aquesta sentit, ha llançat una oferta de “mà estesa” amb totes les forces de seguretat però “sense ingenuïtat”: “exigeixo que en un gabinet de crisi de seguretat el cos català sigui cridat”.

Reunió de la Junta de Seguretat abans del 27-S

El titular d’interior també ha expressat la seva intenció de reunir la Junta de Seguretat abans del 27-S, una trobada que hauria de servir per “ arribar a acords” i coordinar l’actuació de la policia catalana i les forces i cossos de seguretat de l’Estat. Jané ha recordat que la Junta no es reuneix des del 2009, un fet que ha qualificat d’ “anòmal”, i ha dit que ja iniciat converses amb el seu homòleg espanyol, Jorge Fernández Díaz, perquè la reunió s’acabi produint.

Conseller després del 27-S: “Si m’ho demana el president, li diré que sí”

Jané ha fet balanç de les primeres setmanes al capdavant de la conselleria d’Interior i ha assegurat que “és un honor ser al Govern de Catalunya” en un moment d’excepcionalitat com aquest. Tanmateix, ha assegurat que cal “governar com si no estiguéssim en un període transitori”. “La seguretat no entén de períodes transitoris”, ha subratllat.

Sobre l possibilitat de continuar al capdavant de la conselleria d’Interior en cas que la llista unitària guanyi els comicis del 27-S, Jané ha sigut taxatiu: “Si m’ho demana el president [Mas] li diré que sí”.

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.