Relevo del jefe de antidisturbios de los Mossos

La Brimo lleva meses fuera de las portadas de los diarios que otro tiempo ocupó por casos como el de Ester Quintana

LA VANGUARDIA 

El jefe de los antidisturbios de los Mossos d’Esquadra, un grupo policial conocido técnicamente como “Brigada Mòbil (Brimo)”, el inspector Marc Caparrós, será relevado de su cargo el próximo mes de septiembre, según adelantó ayer la Cadena Ser en Barcelona.

Caparrós se hizo cargo de esta delicada unidad policial en 2012, después de que se produjeran diversas operaciones de dispersión de masas en la calle de gran notoriedad en los medios de comunicación. Desde la llegada de este inspector, que procedía del grupo de élite de asalto de los Mossos, el Grup Especial d’Intervenció (CEI), a los antidisturbios se produjo un cambio muy notable de estrategia. La Brimo pasó a ser de mayor contención y de menor reacción. La culminación de este proceso tuvo su máxima expresión en la retirada de las pelotas de goma como herramienta principal de dispersión.

Para sustituirlas, la Brimo se dotó de mejores protecciones personales para los agentes, cañones sónicos y escopetas trazadoras con munición viscoelástica de precisión. Aunque oficialmente desde Mossos no se quería confirmar ayer la noticia, otras fuentes del cuerpo ratificaron el relevo y expresaron que este responde a ciertos desencuentros que Caparrós habría tenido con sus superiores que, pese a que la Brimo lleva meses fuera las portadas de los diarios, querrían un nuevo giro en el mando.

http://www.lavanguardia.com/politica/20150707/54433261202/relevo-jefe-antidisturbios-mossos.html

El-jefe-de-los-antidisturbios-_54433240780_53389389549_600_396
El jefe de los antidisturbios, Marc Caparrós, en una comparecencia en el Parlament. parlament.cat

 

La cúpula de Mossos rellevarà el cap dels antiavalots

El canvi de destí de l’Inspector Marc Caparrós té a veure amb moviments al cos però també amb desavinences internes entre aquest comandament i els seus superiors

CADENA SER

La Prefectura dels Mossos d’Esquadra rellevarà el cap dels antiavalots després de quasi tres anys al capdavant d’una de les àrees més polèmiques del cos. L’Inspector, Marc Caparrós, que havia estat també el cap del Grup Especial d’Intervenció dels Mossos, canviarà de destí a partir del setembre, segons ha pogut saber aquesta redacció de fonts del cos.

Des de fa mesos, la BRIMO no apareix a les portades dels mitjans per alguna actuació polèmica. Sense cap conflicte sobre la taula, els seus superiors han considerat que era el moment oportú per moure’l de destí. I així ho van comunicar a la resta de comandaments d’aquesta àrea.

L’últim episodi destacat en què van intervenir els antiavalots va ser en la manifestació antirepressiva que hi va haver a Barcelona el 13 de juny i en la qual hi va haver destrosses en un concessionari i altres oficines i que va acabar amb sis detinguts. La protesta va coincidir a la mateixa hora que Ada Colau era investida alcaldessa.

El relleu de Caparrós té a veure amb un paquet de canvis dins del cos, que es coneixeran més endavant, el fet que no hi hagi cap polèmica i a més, segons ha pogut saber aquesta redacció, en els últims mesos s’havien produït algunes desavinences de criteri entre aquest comandament i els seus superiors directes. L’encara cap de la BRIMO va perdre un dels seus màxims avaladors quan Manel Prat va dimitir com a director general de la Policia, just quan començava la setmana d’aldarulls pel desallotjament de Can Vies el mes de maig de l’any passat. Va ser Prat precisament qui va donar força al nomenament de Caparrós per comandar els antiavalots i fer-los un rentat de cara i de tarannà públic després d’episodis molt polèmics com el desallotjament del 15M de la Plaça de Catalunya de Barcelona el 27 de maig del 2011.

Marc Caparrós era el cap dels antiavalots durant la vaga general del 14 de novembre en la qual Ester Quintana va perdre un ull.

També ha liderat el procés de transformació d’aquesta àrea amb la compra de nou material com una furgoneta de comandament, un canó de so (LRAD), gas pebre, noves llançadores, tanques i 90 càmeres per portar al pit.

Eines que havien de servir per dispersar avalots després que l’1 de maig del 2014 es prohibís l’ús de pilotes de goma.

Aquest policia es va fer càrrec de la Brigada Mòbil dels Mossos, que compta amb més de 450 agents, l’octubre de l’any 2012. Ell ja era el cap dels antiavalots durant la vaga general del 14 de novembre en la qual Ester Quintana va perdre un ull. També ha liderat el procés de transformació d’aquesta àrea amb la compra de nou material com una furgoneta de comandament, un canó de so (LRAD), gas pebre, noves llançadores, tanques i 90 càmeres per portar al pit. Eines que havien de servir per dispersar avalots després que l’1 de maig del 2014 es prohibís l’ús de pilotes de goma.

No està clar qui substituirà Caparrós com a cap de la BRIMO. Podria haver-hi continuïtat en el segon segon, també inspector o optar per un estil diferent.

http://cadenaser.com/emisora/2015/07/06/radio_barcelona/1436175298_296684.html

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.