“La justícia no existeix. No interessa que les actuacions policials estiguin sota lupa”

Entrevistem Carles Guillot

 

Veí de Barcelona que l’any 2001 va perdre un ull per l’impacte d’una bala de goma. El Tribunal d’Estrasburg no ha admès a tràmit la seva denúncia contra l’Estat espanyol
 Carles Guillot, entrevistat al carrer Riego (Sants) / Sònia Calvó

 

El 17 de juliol de l’any 2001, una actuació de la policia va canviar la seva vida. Una bala de goma disparada per un agent de la unitat d’antidisturbis de la Policia Nacional espanyola li va rebentar el globus ocular dret i li va provocar múltiples ferides musculars i òssies a la cara i a la cavitat ocular. Des de llavors, Guillot ha lluitat al carrer i als tribunals per aconseguir la prohibició de l’ús de qualsevol projectil lesiu per part de la policia i per denunciar aquestes pràctiques abusives. És membre de l’associació Stop Bales de Goma.

Tots els estaments judicials espanyols van arxivar les denúncies presentades per Guillot i, fa un parell d’anys, va optar per presentar una demanda contra l’Estat espanyol al Tribunal d’Estrasburg.

 

 

La resposta del màxim organisme judicial europeu ha estat l’arxivament de la demanda i l’advertiment a Guillot que no hi ha “cap possibilitat de recurs” i que el funcionariat judicial europeu “no respondrà cap nova carta o trucada” en relació amb aquest cas. Parlem amb ell pocs dies després que es fes pública la resolució del tribunal. Entre altres coses, considera que “la justícia no existeix” i creu que això és així perquè “no interessa que les actuacions policials estiguin sota lupa”.