‘A tu què et sembla?’, el documental del cas Ester Quintana

EL DIARIO.ES

Aquest film no es limita a donar testimoni d’uns fets esfereïdors que s’han anat succeint amb l’ús per part de les policies d’armes d’efectes desproporcionats en manifestacions multitudinàries

Ester Quintana un any després al lloc on va rebre l’impacte / EDU BAYER
Ester Quintana un any després al lloc on va rebre l’impacte / EDU BAYER

Ester Quintana, la dona a qui una bala de goma disparada per la policia va rebentar un ull l’any 2012, és la protagonista d’un documental fet per ex-alumnes de l’Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona (EMAV) amb els seus propis recursos amb el títol A tu què et sembla?, el tràiler del qual es fa públic avui i l’estrena està prevista per al 3 de setembre de 2015 als Cinemes Girona de Barcelona. El llargmetratge està fet en castellà i català subtitulat.

Aquest documental no es limita a donar testimoni d’uns fets esfereïdors que s’han anat succeint amb l’ús per part de les policies, d’armes d’efectes desproporcionats en manifestacions multitudinàries. Amb l’Ester prenen també protagonisme col·lectius socials que s’han organitzat contra la brutalitat policial com ara Ojo Con Tu Ojo i Stop Bales de Goma. Els autors assenyalen que volen documentar la lluita de Quintana i també la de la societat a favor de la desaparició de les bales de goma i contra la brutalitat policial per tal de garantir la vida i la integritat física de les persones quan exerceixen els seus drets.

Els autors assenyalen que volen documentar la lluita de Quintana i també la de la societat a favor de la desaparició de les bales de goma i contra la brutalitat policial per tal de garantir la vida i la integritat física de les persones quan exerceixen els seus drets.

Els responsables d’A tu què et sembla? han treballat durant un any i mig tot fent entrevistes i recollint declaracions d’afectats directes, altres casos de mutilacions per la utilització de bales de goma en manifestacions, de periodistes, advocats, integrants de moviments socials, gent de la cultura i la imatge com ara la directora de cinema Isabel Coixet. També podrem veure quina va ser l’actitud del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i dels Mossos d’Esquadra davant els requeriments dels joves documentalistes.

El que veiem és un document humà i colpidor amb un ritme molt viu al llarg dels seus 70 minuts de durada que es va anar gestant durant dos anys. La idea de documentar la força i la dignitat de l’Ester Quintana així com la vitalitat social contra la repressió i la resignació, va sorgir al si de l’EMAV l’any 2013.

Un grup d’alumnes de l’Escola van posar en marxa el documental com a projecte final de carrera i es van posar en contacte amb Quintana i amb el col.lectiu Ojo Con Tu Ojo. El projecte es va concretar en un curtmetratge de 30 minuts que, de fet, representà el primer treball audiovisual al voltant del cas de l’Ester Quintana i les seves repercussions.

Una vegada fora de l’Escola, decideixen anar més lluny i es llancen a la gran aventura de produir, realitzar i editar un llargmetratge amb els seus propis mitjans, sense aportacions financeres de ningú i amb els equips tècnics que tenien a l’abast. A tu què et sembla?, amb guió i direcció de Pau Poch i producció i edició de Tresa Manubens, també és resultat d’una feina col·laborativa en què moltes persones, tècnics de so, d’efectes especials i altres, han fet la seva aportació a títol personal i gratuït.

Enllaç a la notícia: http://www.eldiario.es/catalunyaplural/opinions/sembla-documental-cas-Ester-Quintana_6_387471290.html Es

#EsterQuintana     #ATQES

2 Comentarios Agrega el tuyo

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s