El cas Quintana acaba en un judici inèdit a la policia

el

Els dos policies que haurien disparat una pilota de goma seran jutjats

EL PUNT AVUI – J. Panyella

Sense precedents. Dos agents de la brigada mòbil dels Mossos d’Esquadra hauran de seure al banc dels acusats per respondre, per primera vegada, per la seva actuació professional en un desplegament d’ordre públic que va acabar amb una lesió de gravetat d’un dels manifestants. La víctima va ser Ester Quintana. i els dos policies que aniran a judici estan acusats de provocar-li la pèrdua d’un ull.

La lesió va tenir lloc el 14 de novembre del 2012, quan Quintana abandonava la manifestació que es va fer aquell dia per la vaga general, i la causa hauria estat, segons tots els indicis i les proves recollides en la fase d’instrucció, el llançament d’una pilota de goma. Els agents encausats han negat sempre haver disparat cap projectil.

La resolució que ordena la fi de la fase d’instrucció s’ha emès un mes després que el mateix jutjat dictés una resolució en què desestimava un últim recurs dels Mossos d’Esquadra. En aquest recurs, els imputats demanaven que el jutge instructor fes diverses proves d’investigació que ja havien estat denegades.

En la instrucció del cas Quintana han declarat diversos testimonis de persones que eren al lloc dels fets –la confluència del passeig de Gràcia de Barcelona amb el carrer Casp– i també s’hi han visionat diversos vídeos. Una de les proves rellevants és l’informe forense que indica que les lesions d’Ester Quintana “impliquen” l’existència d’un objecte que va ser llançat a gran velocitat i que en causar impacte va provocar “l’explosió de l’ull i fractures”. El mateix informe assegura que les lesions provocades pel llançament de pilotes de goma i que estan descrites en la literatura mèdica “es corresponen amb les lesions que presenta Ester Quintana”.

Barcelona. Ciutat de

Al judici compareixerà el Departament d’Interior en qualitat de responsable civil subsidiari, que haurà de fer front a una indemnització en cas que hi hagi condemna.

El Punt Avui

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s