Tancada la instrucció del cas d’Ester Quintana

imatge titol

La instrucció del cas d’Ester Quintana, la dona que va perdre un ull durant la vaga del 14 de novembre de 2012, ha arribat al final. El titular del jutjat número 11 de Barcelona, Francisco González Maíllo, ha enviat a judici els dos agents dels Mossos d’Esquadra imputats pel cas. L’acusació particular ha dit que acusaran els agents de lesions amb dol eventual mentre que el ministeri fiscal sosté, en canvi, que se’ls ha de jutjar per imprudència.

El magistrat considera que no cal fer més diligències d’investigació i ha demanat a les parts que presentin els seus escrits d’acusació i defensa. Un cop fet, serà un jurat popular qui jutjarà d’aquí uns mesos els dos policies a l’Audiència de Barcelona.

En la seva interlocutòria, el magistrat denega la petició de noves diligències ja que creu que redunden en aspectes ja investigats i aclarits, tot i que la defensa dels imputats ha presentat un recurs d’apel·lació davant l’Audiència.

Creu que està plenament certificat que Quintana no va rebre cap impacte d’un projectil viscoelàstic, ja que en l’hora i zona on va resultar ferida greument no es va disparar cap llançadora de projectils de foam. Considera que els dos imputats, el sotsinspector que va ordenar llençar dues salves i l’escopeter que el va obeir, eren a l’hora i lloc dels fets i és creïble que una de les salves portés una bola de goma que va acabar impactant en Quintana.

Sobre la possibilitat de buscar ADN de Quintana en una bola de goma recollida a la zona, el jutge recorda que el projectil es va recollir en una zona diferent i es va entregar al jutjat tres mesos després, cosa que impedeix certificar la cadena de custòdia.

L’advocada de Quintana, Carla Vall, ja va dir que acusaran els agents de lesions amb dol eventual– sent conscients que els seus actes podien lesionar algú- amb pèrdua d’òrgan principal i l’agreujant d’ús d’instrument perillós. En canvi, la fiscalia, de moment, els acusa de lesions imprudents.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.