Un testimoni dels Mossos diu que el 14-N es van disparar pilotes de goma

L’infermer contradiu Interior, que manté que no es va disparar cap d’aquests projectils

El sanitari que va atendre Quintana declara que la mateixa nit va curar altres ferits per la munició

Esther Quintana parla per un megàfon en una reunió sobre la mort de Juan Andrés Benítez, diumenge passat, al carrer on aquest va morir.
ELISENDA PONS / Ester Quintana parla per un megàfon en una reunió sobre la mort de Juan Andrés Benítez, diumenge passat, al carrer on aquest va morir.

 

Nova contradicció en el cas d’Ester Quintana, la dona que va perdre un ull durant la vaga general del 14 de novembre del 2012 i que atribueix la mutilació a l’impacte d’una pilota de goma disparada pels Mossos al passeig de Gràcia. El sanitari que la va atendre en un primer moment i que va ser proposat com a testimoni per la defensa dels dos mossos imputats va declarar ahir davant el jutge que investiga les lesions que aquell dia va auxiliar més persones ferides per pilotes de goma a Barcelona, en contra de la versió de la Conselleria d’Interior, que sempre ha negat que es disparés aquest tipus de munició.

En la seva compareixença al Parlament després del succés, encara com a responsable d’Interior, Felip Puig va explicar que durant les protestes i manifestacions es van llançar unes 600 salves i set projectils viscoelàstics. El llavors conseller va insistir que els Mossos van sortir amb 4.636 pilotes de goma i van tornar amb aquesta mateixa quantitat. No obstant, el cap dels antiavalots va admetre al jutjat certa falta de vigilància d’aquesta munició i, de fet, després de la mutilació de Quintana se’n va incrementar el control.

L’infermer del Servei d’Emergències Mèdiques que va atendre Quintana va confirmar ahir davant el jutge el relat de la víctima. En concret, va afirmar que des del primer moment la dona li va explicar que ella va veure arribar els Mossos a la confluència de la Gran Via amb el passeig de Gràcia, es va girar i va rebre l’impacte. Després, va ser quan el testimoni va precisar que aquella jornada va atendre altres persones ferides per pilotes de goma. El jutge li va preguntar si estava segur i si sabia distingir entre l’impacte d’una pilota de goma i el d’un projectil viscoelàstic. El testimoni va contestar que sí i es va referir a la seva experiència.

 

ULL ENFONSAT

L’infermer també va explicar que Quintana tenia un fort cop i l’ull enfonsat. La ferida, va afegir, era profunda, neta i sense restes de cap material, encara que ell apreciava diferències amb altres lesions per pilota de goma que havia vist en una altra ocasió. Els informes forenses, en canvi, sostenen que la ferida de Quintana és sens dubte compatible amb les causades per una pilota de goma.

EL VÍDEO

L’advocada de Quintana, Laia Serra, va entregar al jutjat un nou vídeo sobre l’actuació dels Mossos. En les imatges es veu com les furgonetes dels antiavalots que es troben a la confluència de la Gran Via i el passeig de Gràcia giren per aquest últim carrer i es dirigeixen cap a la Borsa de Barcelona. Amb aquesta gravació l’acusació particular pretén demostrar que els agents de la unitat que va operar a prop de la víctima (de la qual estan imputats un subinspector i l’escopeter) van mentir sobre l’ordre en què es van desplaçar els tres furgons que componien el dispositiu policial.

Edició Impresa: Veure PDF  Pàgina 30

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s